UPUTSTVA ZA AUTOMOBILE I TEHNIČKE INFORMACIJE

Korisnički priručnici sadrže sve informacije potrebne za siguran i efikasan rad vašeg Opel. Ako se upućuje na posetu servisu, preporučujemo da se obratite Opel servisu po vašem izboru. Dobro je ovaj priručnik stalno čuvati u automobilu, tako da bude pri ruci kad je potrebno. Kao dodatak myOpelu, sve što morate učiniti je da dodate svoj VIN u virtualnu garažu i odgovarajući priručnik bit će lako dostupan.

Sistem za informacije i zabavu najsavremenije je sredstvo zabave i informacija u automobilu. Njegov jednostavan rad osiguravaju dobro osmišljene kontrole i jasan ekran na dodir. Možete ga koristiti i za pokretanje nekih aplikacija na pametnim telefonima. Po želji, sistemom za informacije i zabavu može se upravljati pomoću dugmića na dodirnom ekranu i upravljačkoj jedinici, kontrolama na upravljaču ili, ako to dopušta mobilni telefon, putem prepoznavanja glasa.

Uputstva za korisnika i vodiči za zabavu za svaki model, kao i vodič za pričvršćivanje vijaka ili matica na točkovima, također se mogu preuzeti klikom na donji link. Napomena: Svako uputstvo opisuje sve mogućnosti i opremu dostupne za različite modele i sisteme za informacije i zabavu.

Određeni opisi, uključujući opise ekrana i funkcija izbornih menija, možda se ne odnose na vaše vozilo zbog verzije modela, specifikacija za određenu zemlju, posebne opreme ili pribora.

Korisne informacije o Opelovim vozilima, uključujući uputstva, instrukcije za ulje i detalje o servisnim intervalima.